Tweelingbroers zien elkaar voor het eerst na 70 jaar

Christiaan Heinen 18 sep 2015 Video

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werden ze als baby van elkaar gescheiden. Al die jaren wisten ze niet van elkaars bestaan af. Na zeventig jaar zijn de tweelingbroers eindelijk weer met elkaar herenigd.
Omdat hun moeder tijdens de oorlog gedwongen werd te werken voor de Duitsers,kwamen George Skrzynecky en Lucian Poznanski ter wereld in een Duits werkkamp. De vader van George en Lucian was een Amerikaanse soldaat die voor hun geboorte weer terugkeerde naar Amerika.
Hun bleek moeder te ziek om voor George en Lucian te zorgen na de bevrijding en werden ondergebracht bij Poolse pleeggezinnen. Nadat hun moeder weer was hersteld probeerde wanhopig om haar kinderen weer terug te krijgen, maar dat werd geweigerd.
De twee werden toen ze nog heel klaar waren van elkaar gescheiden en kwamen zo allebei in een andere familie terecht. Waardoor ze geen herinneringen meer hadden aan de ander op latere leeftijd.
Toch hadden beide tweelingbroers het gevoel dat er ‘iets’ ontbrak. Alleen konden ze het niet benoemen. Op zijn 17e ontdekte George dat hij geadopteerd was én ook nog een tweeling broer bleek te hebben. Binnen zijn pleeggezin leidde dat tot spanningen. Het Rode Kruis probeerde zijn tweeling broer op te sporen maar dat leverde helaas niets op. George trok teleurgesteld naar de Verenigde Staten en bouwde daar een nieuw leven op.
Lucian vernam pas een jaar geleden dat hij een tweelingbroer had. Dit keer kon het Rode Kruis zijn wederhelft wél traceren. Het moment om elkaar te zien was eindelijk aangebroken. George, die inmiddels een heel leven in Amerika had opgebouwd, nam het vliegtuig naar Warschau en daar vielen de broers elkaar snikkend in de armen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Tweelingbroers zien elkaar voor het eerst na 70 jaar
Sluiten