Nieuws 20 sep 2018 HFMN

Man moet Uber naar huis rijden vanwege dronken chauffeur

Neem je een Uber om veilig thuis te komen, is je chauffeur bezopen. Tja, dan rijden we zelf wel!

Uber chauffeur bezopen, dan maar zelf!

Sinds de komst van Uber, is een ritje naar huis nog nooit zo makkelijk geweest. Je ontgrendeld je telefoon, laat weten waar je bent en je wacht tot iemand op komt dagen. Je hoeft tegenwoordig zelfs niet meer met geld te betalen, want een Pay-Pal transactie is voldoende. Ja, zo simpel is het. Althans: zo simpel kan het zijn. Want deze Uber klant had iets meer moeite dan de bedoeling was.

Surya Oruganti kwam aan op het vliegveld van Bengaluru (India) en gebruikte de app om zo snel mogelijk thuis te komen. Echter stond hem daar een flinke verrassing te wachten. De auto, welke overeenkwam in de app, kwam op de afgesproken plek aan. Surya stapt in en komt er al heel snel achter dat zijn bestuurder hartstikke dronken is. Dusdanig dronken dat de beste man, terwijl Surya het stuur over nam, gewoon in slaap donderde in de passagiersstoel.

Bijzondere reactie

Uiteraard besloot Surya de gebeurtenis voor te leggen bij Uber zelf, maar dat leek weinig te helpen. Het bedrijf reageerde bijzonder slecht op het hele voorval. Volgens hen had hij moeten weten dat de bestuurder dronken was en niet in de auto moeten stappen. Iets wat in het volgende statement naar buiten werd gebracht:

“Terwijl we er alles aan doen om een zekerheid te hebben dat de bestuurder matcht met de bestuurder op de app, zijn er soms gevallen waarbij dat het zo is. We proberen reizigers daarom aan te raden om hier bijzonder goed op te letten. Lijkt je chauffeur niet op de persoon van de app, annuleer je rit dan direct!

In dit geval is het profiel van de bestuurder verwijderd uit de app en onderzoeken we het incident.”

Sta je gek te kijken van dit verhaal? Dan moet je deze mensen eens bekijken!

Reageer op artikel:
Man moet Uber naar huis rijden vanwege dronken chauffeur
Sluiten