Uit nieuw onderzoek blijkt dat mensen pizza meer waarderen dan hun eigen vrienden

Redacteur 10 aug 2017 Pranks

‘Maar dit blijft tussen ons, he?’

‘Maat, natuurlijk, dit vertel ik aan niemand!’

Het bovenstaande is een normale uitwisseling tussen partners, een uitwisseling die ras en grenzen overschrijdt, een uitwisseling die de beste voornemens heeft, maar een uitwisseling die in 98% van de gevallen uit elkaar valt zodra er pizza in het spel is!

Een recente studie van MIT heeft aangetoond dat 98% van de studenten bereid zijn om hun persoonlijke gegevens te verspreiden in ruil voor gratis pizza. Om het in simpele taal om te zetten: de overgrote meerderheid heeft pizza hoger zitten dan hun vriend of vriendin.

Bijna driekwart van de mensen (74%) in de VS geloven dat het ‘zeer belangrijk’ is om te controleren wie er informatie over hen kan krijgen en 60% zegt dat ze zich nooit comfortabel zouden voelen met het delen met hun e-mailcontacten. Maar wanneer ze gratis pizza kregen aangeboden zouden deze vrienden in 98% van de gevallen de e-mailadressen van hun vrienden vrijgeven.

‘Terwijl mensen zeggen dat ze zich zorgen maken over privacy, zijn ze bereid om privégegevens vrij makkelijk af te geven als ze een overtuigende reden voorgeschoteld krijgen,’ schrijven de auteurs van de studie.

In de studie werd een steekproef gedaan onder meer dan 3.000 studenten, die allemaal gevraagd werden e-mailadressen van hun vrienden af te geven. De helft van de proefpersonen kreeg pizza aangeboden, de andere helft niet.

Wat zou jij hebben gedaan? Gratis pizza? Of een schoon geweten?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Uit nieuw onderzoek blijkt dat mensen pizza meer waarderen dan hun eigen vrienden
Sluiten