Pranks 18 feb 2017 Redacteur

Uitgestorven mammoet kan binnen 2 jaar terugkeren op aarde!

mammut2

Wetenschappers van Harvard zijn druk bezig met het opnieuw tot leven wekken van de wolharige mammoet – en ze claimen dat ze er bijna zijn. Binnen twee jaar zou de wolharige mammoet weer op aarde moeten zwerven, beweren ze.

Het is alweer bijna vijfduizend jaar geleden dat de mammoeten van de aarde weren weggevaagd. Niemand is er ooit in geslaagd om een voor duizenden jaren uitgestorven dier weer terug tot leven te brengen. Dus hoe doen ze het?

Ze gebruiken van weefsel van geconserveerde mammoeten, net als bekende baby mammoet Lyuba, die te zien is in het nationaal historisch museum. De Zweedse wetenschappers repliceren het DNA en Amerikaanse wetenschappers bouwen daarop voort. Eventuele ontbrekende informatie vullen ze in met olifanten DNA – olifanten en mammoeten zijn neven en hebben zoveel overeenkomsten – je kan op dit moment geen dier vinden wat meer op een mammoet lijkt.

mammut3

De wetenschappers zijn van plan om het mammoet DNA te splitsen en te knip-en-plakken op olifant stamcellen. Dan regelen ze de nucleus van een olifant ei en vervangen het met de hybride mammoetcellen, om deze vervolgens in een kunstmatige baarmoeder te plaatsen. Een paar maanden later hebben we een baby mammoet!

Het enige wat de wetenschappers niet kenbaar maakte is wát ze precies met de mammoet willen doen, als hij er uiteindelijk is…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Uitgestorven mammoet kan binnen 2 jaar terugkeren op aarde!
Sluiten