Images 12 jul 2015 Mark

Vader betrapt dochter met man, maar er ontstaat iets moois

Het opvoeden van kinderen is een mooiere maar moeilijke raak. Niet elk kind is hetzelfde en ieder kind vraagt een verschillende aanpak. Voor de meeste vaders geldt dat de partner het grootste deel van de opvoeding doet. Maar als vader heb je ook de nodige taken. Een Russische vader bewees dat wanneer hij met moeilijke beslissingen werd geconfronteerd, hij voor het geluk van zijn kinderen zal kiezen.

Op een ochtend kwam ik de trap af, en zag mijn 17 jarige dochter met een jonge man. Ze sliepen na wat moet een nacht van woeste arbeid moet zijn geweest. Ik maakte stilletjes het ontbijt, ging terug naar boven en zei tegen mijn vrouw, zoon en andere(jongste) dochter dat zij erg stil moesten zijn omdat er mensen aan het slapen waren.

Onze eettafel stond 4 meter tegenover de bank. Stilletjes kwamen wij naar beneden voor het ontbijt en namen plaats aan tafel. Daarna schreeuwde ik: ”JONGE MAN, Het ontbijt is klaar” Nog nooit heb ik iemand zo snel vanuit een horizontale positie naar een verticale positie zien gaan. Ik trok een stoel naast me en zei: ”Zit”. De rest van het gezin was doodstil.

Het moeten de moeilijke en langste 4 meters voor deze jongeman geweest zijn. Nadat hij zijn kleren die naast de bank lagen had aangetrokken ging hij zitten. Mijn zoon (1.95) klopte hem op de schouder, keek hem recht in de ogen, zuchtte en schudde zijn hoofd. Inmiddels was hij echt, echt nerveus.Je kon het bijna ruiken. In mijn beste Russische accent zei ik: ”Mijn vriend ik ga je een vraag stellen. Het antwoord dat je geeft is erg belangrijk…. voor jou”. Toen begon hij te zweten.

”Hou je van katten?”. vroeg ik.

Hij was een zeer sympathieke en vriendelijke man. Duidelijk ongeschoold, maar niet dom. Er was iets vreemds aan hem. Mijn dochter verzekerde me dat hij een erg aardig en attente man was. Ze kende hem ongeveer een maand en hij kwam elke dag sinds die ochtend, maar nog nooit was hij blijven slapen.

Iedere ochtend kwam hij met zijn fiets op halen om haar naar school te brengen en bracht haar ook weer naar huis. Hij zorgde ervoor dat ze haar huiswerk deed en zorgde voor haar toen ze ziek was en wij aan het werk waren. Hij nam tijd en deed erg veel, daarnaast had hij het geduld van een engel. Zelfs toen ze een van haar verschrikkelijke stemmingswisselingen had.

Hij zei dat hij geen familie, geen opleiding, geen vaste baan had. Ze is gek op hem en hij is dol op haar. Wie ben ik om haar niet van haar eigen fouten te laten leren?

Nadat de relatie al 8 maanden aan de gang was, deed mijn zoon navraag over hem. Het blijkt dat hij dakloos was en dat zijn gewelddadige vader zelfmoord heeft gepleegd. Zijn moeder, een drugsverslaafde, nam drie weken na zijn vader ook haar eigen leven. Destijds was hij 15 en leefde drie jaar op straat door in parken te slapen, bij het Leger des Heils, bij ”vrienden” en goedkope hotels. Hij werkt zo nu en dan als bouwvakker.

Nou, hier ben ik dan. Ik kende een jonge man, 18 of 19 jaar oud, die erg beleefd is en met een glimlach komt en gaat. Daarbij is hij zorgzaam, hij helpt en hij maakt mijn kind blij. Dit is een jongen die nooit een kans heeft gehad om een kind te zijn.

Wanneer hij niet komt, omdat hij moet werken dan missen we hem. Ze zijn geen vrienden, maar mijn zoon kan heel goed met hem opschieten. Mijn jongste dochter vertrouwt hem onvoorwaardelijk en de moederlijk instinct van mijn lijkt zich over hem te hebben uitgebreid. En ik? ik maak me soms zorgen over hem, omdat ik wil dat hij gelukkig is.

Ik vertelde mijn vrouw en jongste dochter wat ik over hem had ontdekt. Ze huilde. Het koste mij veel moeite om hen te vertellen. Ik was teleurgesteld in mijn oudste dochter. Ze wist het. Ze had aan ons moeten vertellen. Ze houdt van hem en toch laat ze hem elke nacht vertrekken …. Waarheen?

De volgende dag gaf ik hem een sleutel van ons huis. Ik vertelde hem dat ik verwachtte dat hij elke nacht thuis zou komen. In de weken die daarop volgde knapte wij onze logeerkamer op en namen hem mee om meubels te kopen. Hij was erg handig en heel goed in het maken van allerlei dingen.

Hij wilde zijn eigen baas zijn en hield ervan om dingen te bouwen. We zagen er op toe dat hij een opleiding kreeg, die hem in staat stelde om zijn wens uit te laten komen. Dat was in 2000. Nu, 15 jaar later, hebben mijn schoonzoon en dochter een succesvol bedrijf. Ze gaven ons drie prachtige kleinkinderen.

Het leven kent vele uitdagingen en het is aan de persoon hoe hij/zij daarop zal reageren. De jonge man, de schoonzoon ging alle uitdagingen in zijn leven stuk voor stuk aan. De vader deed het beste wat hij kon doen: een vader zijn voor kinderen voor de jonge man die een deel van hun leven was geworden.

Ouder of geen ouder, dit is absoluut een verhaal die iedereen zou moeten lezen. Vergeet hem daarom niet te DELEN op Facebook om zo iedereen op de hoogte te brengen van dit inspirerend verhaal.

Het is tijd dat wij niet meer weg lopen voor onze uitdagingen, maar ze stuk voor stuk aanpakken!
(via Koffiepauze.com)

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Vader betrapt dochter met man, maar er ontstaat iets moois
Sluiten