Images 6 feb 2017 Redacteur

Vader komt de man tegen die zijn dochter molesteerde, en neemt het heft in eigen handen

Hoewel mijn gevoel zegt dat dit fout is, kan ik deze man nauwelijks iets verwijten. Vorige week was een 45-jarige Zweedse vader in zijn lokale supermarkt in Skara. Hij deed boodschappen toen hij plotseling de man die zijn dochter had aangerand opmerkte.

Uiteraard werd de vader woedend en sloeg de dader in zijn gezicht. Naderhand werd hij schuldig bevonden aan slagen en verwondingen en kwam er vanaf met een boete. Het verhaal had daar kunnen eindigen, maar het publiek schaarde zich rond de man.

Er werd een Facebookgroep opgericht om het bedrag van zijn boete van 1.500 euro in te zamelen, alsook om de factuur van zijn advocaat te betalen.

vader1

Op slechts enkele dagen tijd werd al een bedrag van 1.880 euro ingezameld om de veroordeelde vader te helpen.

De man achter de Facebookgroep is Per Andersson. “Als je een kind hebt dat hier het slachtoffer van wordt, is dat het ergste wat je als ouder kan overkomen. Dan de verkrachter nog tegenkomen en getreiterd worden … Dat zou de meeste mensen breken”, zegt Andersson.

De familie van de man is erg dankbaar voor de steun.

“Hij deed iets verkeerd en dat weet hij. Je moet mensen niet op hun gezicht slaan – dat begrijpen we allemaal – maar soms moet je gewoon solidair zijn”, zegt Andersson nog.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Vader komt de man tegen die zijn dochter molesteerde, en neemt het heft in eigen handen
Sluiten