Images 23 aug 2016 Mark

Vader redt dochter door doneren nier, zo belangrijk is het dus!

Doneren van organen. Waarom doen we het niet allemaal? Weer een mooi voorbeeld. Vorig jaar brachten de ouders van Esme Chester hun dochter naar het ziekenhuis voor een routine bloedtest omdat ze hoestte, maar ze kregen nog slechter nieuws: haar nieren functioneerden onvoldoende. Ze moest aan de dialyse. Ze was heel optimistisch, maar het ging al gauw slechter. Voor ze het wist zat ze 14 maanden 12 uur per dag aan de dialyse. Haar ouders zochten een oplossing door hun nieren te laten testen:

“We werden beide getest en beiden waren we een match. Maar ik was nog geschikter. Ik zei onmiddellijk ja” vertelt vader Lee.

Maar het ging nog slechter. In december kreeg Esme een beroerte en moest ze op de intensive care. De transplantatie werd uitgesteld tot maart. Toen vond de operatie plaats en al snel bleek dat het had geholpen. Vader en dochter maakten het goed.

niet

“We stellen het beiden goed. Ik ben zo blij dat het goed is afgelopen voor Esme. Ze eet aardappelpuree in bed” zei hij. “Het toont nog maar eens het belang van orgaandonors aan. Het redt echt levens.”

“Ze heeft zo een sterke wil. Ze weet zelf goed hoe ze in elkaar zit, ze lacht altijd en zegt ons altijd hoeveel ze van ons houdt. Maar ze is hier zelf ook sterker van geworden.”

Lee heeft natuurlijk nergens spijt van: “Dit is iets wat elke ouder zou doen, zeg gewoon ja, het staat in de voorwaarden.”

nier2

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Vader redt dochter door doneren nier, zo belangrijk is het dus!
Sluiten