Van bier drinken voor een vergadering word je creatiever!

Redacteur 7 jan 2018 Pranks

Pak een biertje voor je volgende vergadering of deadline. Een nieuw onderzoek van de Universiteit van Graz in Oostenrijk heeft uitgewezen dat een pint bier de creativiteit stimuleert.

“Alcohol is zo verbonden met creativiteit,” zei de auteur van de studie, Mathias Benedek, volgens The Independent. “Uit eerder onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de grote schrijvers een geschiedenis van drinken heeft gehad. We vonden dat kleine drank inderdaad kan helpen met bepaalde aspecten van creativiteit. ”

De studie keek naar 70 vrijwilligers van 19 tot 32. Sommigen dronken een niet-alcoholisch bier, anderen dronken 5,2 procent alcoholvolumebier. Daarna keken ze allemaal naar een 30 minuten durende documentaire over Zuid-Afrika. Na het document speelden ze een spel waarbij ze een gemeenschappelijke connectie tussen woorden vonden. De mensen die het echte bier dronken presteerden beter dan de mensen die het niet-alcoholische bier hadden.

“Hoewel veel activiteiten baat hebben bij een hoge cognitieve controle, kunnen sommige zelfs last hebben van te veel focus,” zei Benedek. “Creatieve probleemoplossende taken worden vaak opgelost door spontaan inzicht en worden begeleid door ‘Aha’-ervaringen.’

Er is slechts één voorbehoud. Als je meer dan een paar drankjes hebt, is je creativiteit eerder verslechterd dan verbeterd.

De studie is niet de eerste om de link te ondersteunen achter gematigd alcoholgebruik en creativiteit. In 2014 was er een studie die aantoonde dat een alcoholgehalte in het bloed van 0,075 het oplossen van problemen verbeterde, de studie van de Universiteit van Illinois die mensen met een alcoholgehalte in het bloed van 0,07 opgeloste vergelijkingen sneller vond en de studie van 2012 dat alcohol mensen buiten de doos. Er is zelfs een biertje ontworpen om je te helpen maximale creativiteit te bereiken.

Het kan echter geen kwaad om een ​​andere studie te hebben die het pre-ontmoetingsbier rechtvaardigt. Proost!

Reageer op artikel:
Van bier drinken voor een vergadering word je creatiever!
Sluiten