‘Vaping’ veroorzaakt kanker, zegt onderzoek naar nieuwe e-sigaretten

Redacteur 31 jan 2018 Pranks

Een nieuwe studie heeft een grote waarschuwing afgegeven na het vinden dat vapen mutaties in DNA veroorzaakt die kanker kunnen veroorzaken.

Deskundigen van de New York University voerden het onderzoek uit waarbij een blaas- en longcellen van mensen en muizen werden blootgesteld aan e-sigaretrook en kijken welke schade het veroorzaakte.

Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat roken niet echt goed voor je is, maar de bevinding dat de cellen gemuteerd zijn als ze door de rook worden getroffen, is een beetje zorgwekkend.

Het nieuwe onderzoek van Moon-shong Tang zal naar verwachting vandaag worden gepubliceerd en het zal in tegenspraak zijn met de eerdere suggesties dat vapen gezonder voor je was dan normaal roken.

“Op basis van deze resultaten stellen we voor dat [e-sigaret damp] kankerverwekkend is en dat rokers van e-sigaretten een hoger risico hebben dan niet-rokers om long- en blaaskanker en hartaandoeningen te ontwikkelen”, luidt het onderzoek.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
‘Vaping’ veroorzaakt kanker, zegt onderzoek naar nieuwe e-sigaretten
Sluiten