Nieuws 17 sep 2018 HFMN

Veganisten zijn het zat: wij willen ook een broodje döner!

Een broodje Döner Kebab na het stappen is het beste wat er is. Maar niet voor vegetariërs en veganisten. En dat vinden ze helemaal niet leuk!

Veganisten willen een broodje Döner!

De keren dat wij na het stappen een broodje Döner Kebab tegen onze huig hebben geduwd zijn niet op een hand te tellen. Maar voor veganisten en vegetariërs is het een groot gemis. Die willen namelijk ook een broodje kebab, maar dat mogen ze niet eten aangezien ze er zelf voor hebben gekozen om geen vlees te eten. En wat doe je dan? Juist! Dan ga je klagen over het feit dat je geen broodje Kebab kan eten. We leven immers in Nederland.

Stichting ProVeg laat tegenover AT5 weten dat het oneerlijk is. Volgens de stichting moeten zaken als The Döner Company eindelijk eens Vegan Kebab op de menukaart zetten. Want stappende jongeren die geen vlees eten komen veel te kort. En terwijl je zou denken: ‘je kiest er zelf voor’, groeit de groep dierenvrienden ieder jaar sneller. Met dat in het achterhoofd is het eigenlijk best gek dat fastfoodketen weinig keuze bieden voor de, inmiddels al, 12% jongeren die veganistisch of vegetarisch zijn.

“Ze willen ook wel eens een snelle maaltijd halen op het station, of ’s avonds na het stappen een snelle hap eten.”

Kan jij je niet vinden in deze move? Dan ga je dit bericht misschien wel leuk vinden!

Reageer op artikel:
Veganisten zijn het zat: wij willen ook een broodje döner!
Sluiten