Images 8 nov 2016 Mark

Verpleeghuis in Hellevoetsluis laat ouderen maximaal 3 keer per dag plassen?!

verpleeghuis

De bewoners van dit verpleeghuis in Hellevoetsluits mogen maximaal 3 keer per dag naar de wc. Ja, en dat in Nederland, waar alles altijd zo goed geregeld zou zijn.

Respect voor ouderen

In verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis krijgen de patiënten alleen om elf, twee en zes uur de mogelijkheid om het toilet te bezoeken. Familie zegt dat er moeilijk wordt gedaan als iemand vaker wilt gaan. De bestuurder van het verpleeghuis, Harry Luik van Careyn, zegt dat het voorkomt dat personeel afspraken maakt met bewoners om de werkdruk omlaag te brengen. “Dementerenden zijn erg rusteloos en willen soms wel 36 keer per dag naar de wc. Wat wij dan vaak doen, is hen helpen in hun behoefte om zo normaal mogelijk naar het toilet te kunnen”.

De Inspectie Gezondheidszorg heeft aangekondigd dat er een interventieteam over de vloer van het verpleeghuis komt om zo de zorg te verbeteren waar deze tekortschiet.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Verpleeghuis in Hellevoetsluis laat ouderen maximaal 3 keer per dag plassen?!
Sluiten