Verrassend: studie van 20 jaar stelt dat marihuana slecht voor je is

Redacteur 25 jan 2018 Pranks

Marihuana heeft de afgelopen jaren een relatief onschuldige reputatie aangenomen, maar een nieuwe 20-jarige studie gepubliceerd in het tijdschrift Addiction noemt dit onzin. De auteurs suggereren dat marihuana gekoppeld is aan een verminderde cognitieve functie en mogelijk tot een hoop mentale stoornissen kan leiden.

Hoewel de kortetermijneffecten van marihuana niet bijzonder ernstig zijn, laat de nieuwe studie zien dat bij chronisch gebruik het medicijn kan leiden tot schizofrenie en een verhoogd risico op psychotische symptomen zoals hallucinaties.

Het medicijn is gekoppeld aan verminderd leren, geheugen en aandacht, en kan ook voor sommige mensen verslavend zijn. Alsof dat nog niet genoeg was om je weg te houden, ontdekte de studie ook dat je na het roken van marihuana twee keer zoveel kans hebt om dood te gaan als je je auto hebt laten instorten.

Om daar nu 20 jaar over te doen…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Verrassend: studie van 20 jaar stelt dat marihuana slecht voor je is
Sluiten