Images 23 mei 2016 Mark

Verzorgers schieten leeuwen dood nadat zij man met zelfmoordneigingen in hun verblijf aanvallen

De leeuwen die een man die in een Chileense dierentuin het verblijf in was gesprongen hebben toegetakeld zijn door de verzorgers afgeschoten en vermoord.

De 20-jarige man Franco Luis Ferrada klom op het dak van een leeuwenverblijf waar hij een einde aan zijn leven wilde maken. Een zelfmoordbrief werd later door autoriteiten ergens gevonden, waarin stond dat Ferrada naar de ‘apocalypse’ refereerde.

De leeuwen zijn neergeschoten nadat pogingen om ze te verdoven faalden. Ze vielen Ferrada in eerste instantie niet eens aan, maar uiteindelijk wel. Kinderen waren getuige van de aanval van de leeuwen op de man en de brute moord van deze beesten.

Het volgende Twitter-bericht laat wat schokkende foto’s zien van het incident:

Een vader die met zijn kinderen aanwezig was vertelde het volgende: “Everyone started screaming when they saw him. There were a lot of children there and parents covered their eyes while it was going on. He was screaming religious things.”

Ferrada is naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan kritieke wonden in zijn nek en hoofd is geopereerd. Hij is nu in stabiele conditie.

Alejandra Montalva, de dierentuin-directeur, moest vervolgens het gedrag van haar verzorgers verdedigen:

“The alarms sounded and chemical control arrived [tranquiliser darts] and an independent shooter arrived. The shooter decided to save the life of the person and unfortunately we had to sacrifice two members of our family.

“The zoo has an established protocol because people’s lives are very important to us.”

Veel bezoekers hebben inmiddels al geprotesteerd tegen de behandeling van deze dieren, terwijl anderen de dierentuin willen boycotten.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Verzorgers schieten leeuwen dood nadat zij man met zelfmoordneigingen in hun verblijf aanvallen
Sluiten