Images 20 mei 2016 Mark

Vind je 50 euro biljetten onder je ruitenwisser? Kijk dan uit voor autokapers!

Als je dan de auto stilzet en het biljet dan pakt, ben je een paar meter verwijderd van je autodeur. Genoeg tijd voor kwaadwillenden om snel achter het stuur te kruipen terwijl de motor nog draait. En daar sta je dan, met een biljet van €50, maar je auto is gestolen. Het biljet blijkt dan trouwens ook nog nep te zijn, en doorgaans zijn er zelfs pesterige boodschappen op geschreven:

“Je dacht serieus dat dit echt was, of niet?”

Geen geld, geen auto, en je bent ook al je kerstinkopen kwijt. Een uiterst zure grap, die je ook nog eens doodsangsten kan bezorgen als je een kind in een kinderzitje achterin hebt.

Het is een truc die is komen overwaaien uit Amerika, waar al veel gezinnen de dupe zijn geworden van het gemene foefje. Kyri Viehman vertelt hoe ze na een middag kerstinkopen de dans gelukkig is ontsprongen:

“Ik reed een weg af toen ik iets zat wapperen. Toen begon ik met rijden en zag ik de $100 op het briefje. Ik dacht: “Hemeltje, iemand heeft een $100-biljet voor me achtergelaten!” Je laat dan de motor aanstaan, loopt naar de motorkap en pakt het briefje. Dan springen ze de auto binnen, achter het stuur en stelen je voertuig.”

Maar het scheelde niet veel! Gelukkig voor Kyri zag ze het briefje pas toen ze al lang en breed weg was bij het winkelcentrum. Maar als ze die $100 eerder had gezien…:

“Ik zou waarschijnlijk uit de auto zijn gestapt en het briefje gepakt… Met de motor nog aan en mijn zoontje in een kinderzitje.”

Let dus heel goed op als je één dezer dagen boodschappen doet of de jaarlijkse kerstinkopen in huis haalt. Overal zijn er kapers op de kust…

Via: dailysvinez.com

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Vind je 50 euro biljetten onder je ruitenwisser? Kijk dan uit voor autokapers!
Sluiten