Nieuws 27 sep 2018 HFMN

Eerste vliegende auto ter wereld volgende maand te koop

The Future Is Here! Volgende maand gaat de eerste vliegende auto ter wereld in de verkoop en we kunnen niet enthousiaster zijn!

Vliegende auto op de markt

Wanneer je dagelijks met je bakkes, en je auto uiteraard, in de file staat zou je geregeld denken: kon ik maar over die file heen vliegen. Althans, dat hebben wij dan weer. Die gedachten was altijd aanwezig, maar dat het ook echt kon was uitgesloten. Tot nu. De eerste vliegende auto is namelijk ontworpen en de voorverkoop start volgende week. Wat een feest!

vliegende auto

Het bedrijf Terrafugia, welke onderdeel is van Volvo, heeft de Transition (TF-X) ontworpen. De auto kan tot 640 kilometer vliegen en heeft een topsnelheid van 320 kilometer per uur. De Transition kan een hoogte bereiken van 3KM en hij weegt zo’n 600kg. Hoe duur de auto gaat worden is niet bekend, maar goedkoop gaat het niet worden. Wel is de auto vanaf volgende maand al te pre-orderen.

Wat kunnen we verwachten?

De eerste vliegende auto gaat geschiedenis schrijven, maar wat heeft het ding te bieden? Ten eerste is het een hybride auto en heeft het verder alle normale functies van een auto. Het is in principe een Ford Fiesta met een extra functie: hij kan vliegen! Daarnaast zit er een boost functie op om de auto een kleine push te geven in de lucht. Het enige wat je voor de Transition nodig hebt en niet voor je Fiesta, is een vliegbrevet. Helaas, die hebben we niet!

Gek staan kijken van dit nieuws? Check dan hier wat je allemaal op AliExpress kan kopen tegenwoordig!

Reageer op artikel:
Eerste vliegende auto ter wereld volgende maand te koop
Sluiten