Pranks 30 jan 2018 Redacteur

Volgens een studie zouden katten je doden als ze groter waren

Als je ooit hebt vermoed dat je kat van plan is om je te vermoorden, ben je misschien iets op het spoor.

Een nieuwe studie van onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh laat veel overeenkomsten zien tussen huiskatten en hun grotere kattenbroederschap, inclusief agressie en neurotisch gedrag.

De studie beoordeelde huiskatten als uiting van hoge niveaus van dominantie, impulsiviteit en neuroticisme, kenmerken die ze delen met grotere katten zoals de nevelige luipaard, Afrikaanse leeuwen, sneeuwluipaarden en Schotse wilde katten. Huiskatten hebben ook een hoog niveau van angst, onzekerheid, spanning, achterdocht en angst voor mensen.

Misschien zijn dit instinctieve eigenschappen, of misschien komt het omdat mensen katten graag kleden in belachelijke outfits.

Hoe dan ook, de resultaten van het onderzoek, hoewel niet helemaal een schok, zijn zenuwslopend, vooral een conclusie dat huiskatten een verlangen hebben om mensen te doden en waarschijnlijk doen als ze groter en sterker zouden zijn.

Maar goed dat is niet waar. Ga verder met je kitty-feestje.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Volgens een studie zouden katten je doden als ze groter waren
Sluiten