Pranks 23 jun 2017 Redacteur

Volkswagen komt met nieuw, modern model van het klassieke roadtrip-busje!

Nadat enkele jaren geleden het ultieme surfbusje uit de productie werd gehaald, dacht iedereen dat het over was met de Volkswagen T1. Maar vandaag hebben wij goed nieuws voor alle liefhebbers van deze auto, want Volkswagen heeft namelijk aangekondigd dat er een nieuwe T1 bus op de markt zal verschijnen. Volgens VW-ontwerper Oliver Stefani belichaamt het VW-busje ontzettend goed waar het merk Volkswagen nu eigenlijk voor staat.

De nieuwe T1 wordt gebaseerd op hun ID Buzz concept car, die dit jaar getoond werd. Het nieuwe ultieme surfbusje zal naar alle waarschijnlijkheid door twee elektrische motoren aangedreven worden en gecombineerd biedt dat 369 pk vermogen. Enkele en alleen achterwielaangedreven gaat het om 270 pk. Er zal een 111 kWh sterke batterijpakket in zitten, waarop je circa 600 km kan rijden. In praktijk ligt dit aantal echter op 400 tot 450 km. Wat wel cool is dat je draadloos je auto kan gaan opladen.

Wanneer het nieuwe busje daadwerkelijk verschijnt is nog niet bekend, maar naar verluid zal het nieuwe busje pas in 2020 in productie gaan. In de tussentijd kun je natuurlijk ook een gebruikte Volkswagen kopen!

Hieronder zie je het concept van het busje.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Volkswagen komt met nieuw, modern model van het klassieke roadtrip-busje!
Sluiten