Pranks 8 dec 2017 Redacteur

Vrouw schijnen gelukkiger te worden van een wat minder aantrekkelijke man

Uit een onderzoek van Florida State University is gebleken dat heteroseksuele relaties en huwelijken meer succes hebben als de vrouw aantrekkelijker is.

De studie onderzocht 113 pasgetrouwde stellen die in de buurt van Dallas woonden, die minder dan vier maanden getrouwd waren geweest en gemiddeld eind twintig waren.

“De resultaten laten zien dat het hebben van een fysiek aantrekkelijke echtgenoot negatieve gevolgen kan hebben voor vrouwen, vooral als die vrouwen niet bijzonder aantrekkelijk zijn”, zegt onderzoeker Tania Reynolds.

koppel

“Het onderzoek suggereert dat er mogelijk sociale factoren een rol spelen bij het ongeordende eten van vrouwen.”

Onderzoekers ontdekten dat vrouwen met meer aantrekkelijke echtgenoten vaker zouden diëten en afvallen om er beter uit te zien. Natuurlijk, goed eten en sporten is één ding, maar constant in de weer zijn om je gewicht laag te houden, maakt vrouwen niet zo blij, toch?

Degenen met minder aantrekkelijke echtgenoten, zo bleek, hadden minder behoefte aan een dieet – waardoor ze veel gelukkiger werden in hun relatie. Irritant voor vrouwen, echter, leken de mannen niet zo gedreven door de druk van de blikken van hun partner, met de studie die uitlegde: “Daarentegen waren de motiveringen van mannen niet significant geassocieerd met de aantrekkelijkheid van hun eigen en hun partners.”

Ah, ja. Lastig blijft het!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Vrouw schijnen gelukkiger te worden van een wat minder aantrekkelijke man
Sluiten