Images 3 okt 2016 Mark

Vrouw vindt het nodig 2-jarig kindje en zijn stomazakjes ‘walgelijk’ te noemen…

Dit is het verhaal van Dallas: moeder van haar 2-jarige zoon Jameus. Laatst waren ze in de supermarkt en toen ze hem optilde bij de kassa werden de twee stomazakjes op de buik van haar zoontje zichtbaar. Een vrouw in de rij noemde dit ‘walgelijk’. Het verhaal van Dallas:

“Vandaag, stonden we in de rij voor de kassa bij Walmart. Mijn mooie 2 jarige zoontje wilde dat ik hem optilde. Toen ik hem uit het winkelwagentje pakte, ging zijn shirt iets omhoog en werden de twee stomazakjes op zijn buik zichtbaar.

1

Achter mij stond een oudere vrouw die een glimp van de zakjes opving, en ik kreeg tranen in mijn ogen toen ze zei: “Waarom zou je iemand in deze wereld dit hem aan laten doen?”

Ik draaide me om, helemaal sprakeloos, en keek haar aan voordat ze verder ging en vroeg waarom hij deze zakjes had. Ik gaf haar de korte versie van het verhaal en zei: “Zijn dikke darm was niet helemaal ontwikkeld dus heeft hij ze nodig.”

Ik vertelde niet dat hij een zeldzame ziekte heeft, de ziekte van Hirschsprung omdat ik geïrriteerd was door haar eerdere opmerking. Toen zei ze: “Nou, het spijt me, maar ik vind dit zo ‘walgelijk’, kun je zijn shirt naar beneden trekken?

2

Op dit punt wilde ik haar door elkaar schudden en naar haar vragen: “Wat is er mis met jou?”. Maar in plaats daarvan zei ik haar gedag en ging in een andere kassarij staan.

Dus nu deel ik deze foto, omdat er niets walgelijks is aan mijn zoon. Stoma’s en stomazakjes zijn taboe, terwijl meer dan 500.000 Amerikanen er één hebben.

Hij heeft ze zeer waarschijnlijk de rest van zijn leven nodig. Dus is het mijn taak om hem een positief zelfbeeld te geven. Het is mijn taak om hem te leren van zichzelf mét zijn zakjes te houden.

3

Je ziet, wat deze vrouw niet begrijpt is dat mijn zoon niet anders is dan alle andere kinderen van 2 jaar oud die helemaal gezond zijn. Hij rent, speelt, zwemt en gaat naar de kleuterschool. Hij ziet er gezond uit, maar heeft al wel meer dan 20 operaties ondergaan.

Je kunt niet aan hem zien wat hij in de toekomst allemaal nog moet ondergaan. Je ziet niet aan hem dat hij twee keer per dag een pijnlijke irrigatie behandeling krijgt, dag in dag uit.

Hij is mijn alles. Hij is zo grappig en heeft zo’n sterk karakter.Kies je woorden zorgvuldig, zeker als je reageert op iets wat je niet helemaal begrijpt en wat je niets aangaat. Iedereen vecht zijn eigen strijd in het leven, en mijn zoon gaat die van hem winnen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Vrouw vindt het nodig 2-jarig kindje en zijn stomazakjes ‘walgelijk’ te noemen…
Sluiten