Vrouwen sneaken voetbalstadion binnen in Iran waar alleen mannen toegelaten worden

Redacteur 30 apr 2018 Pranks

Veel mensen zullen vrij extreme maatregelen nemen om naar een sportwedstrijd te kijken, ofwel een flink bedrag ophoesten of het hele land doorreizen om dat te doen.

Maar vijf vrouwen in Iran toonden enige echte toewijding toen ze naar een voetbalwedstrijd in Iran gingen kijken – knap vernuftig vermomd als mannen, sportieve pruiken en nep gezichtsbeharing.

Een bericht op Reddit legde uit dat de foto werd genomen in het stadion van Azadi, waar fans een trofee-presentatieceremonie vierden voor Persepolis, toen ze hun 11e titel als kampioen van Iran ontvingen en waar vrouwen geen mannelijke voetbalwedstrijden mogen bijwonen.

Persepolis versloeg Sepidrood met 3-0 in de laatste wedstrijd van het seizoen, en dankzij zijn spelers werden gouden medailles en de Perzische Gulf Pro League-trofee toegekend.

Volgens de Daily Sabah werden 35 vrouwen die probeerden een derby van Teheran bij te wonen tussen Esteqlal en Persepolis, in maart vastgehouden.

FIFA-president Gianni Infantino – die destijds in Iran was en vanaf de tribune naar de wedstrijd keek – zei naar verluidt dat de Iraanse president Hassan Rouhani hem beloofde dat er binnenkort plannen zijn om vrouwen voetbalwedstrijden in het land bij te wonen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Vrouwen sneaken voetbalstadion binnen in Iran waar alleen mannen toegelaten worden
Sluiten