Pranks 29 okt 2017 Redacteur

Waanzinnig: “Ik bekeek honderden foto’s op Facebook om haar te vinden”

Echte liefde kent geen grenzen. Wat doe je als de liefde van je leven in het buitenland blijkt te wonen of naar het buitenland moet verhuizen? Sommige mensen volgen hun hart en reizen zo naar de andere kant van de wereld. Allemaal in der naam der liefde. Bijvoorbeeld Guido en Jacqueline Wolff.

“Ik stuurde haar een berichtje met: We didn’t say goodbye. Toen stuurde zij terug: Then it wasn’t a goodbye.” Een paar weken later zat de Nederlandse Guido Wolff in het vliegtuig naar New York om de Amerikaanse Jacqueline nog eens te zien. Inmiddels zijn de 29-jarige Guido en 28-jarige Jacqueline vier jaar samen. Begin oktober zijn ze getrouwd en als we Guido bellen is hij net een paar dagen terug van hun huwelijksreis in Hawaï.

Het liefdessprookje begon in de zomer van 2013 in Kroatië. Guido was met zijn vrienden op zeilvakantie. Elke avond stopten ze bij een ander eiland voor een feest of diner. “Op een van die avonden lag er een boot naast ons met allemaal Amerikaanse meisjes. Ik raakte aan de praat met Jacqueline, in mijn ogen het mooiste meisje van de boot.”

De vonk was wederzijds, maar na die betoverende avond was hij Jacqueline uit het zicht verloren. Een dag later pakte Guido een klein bootje om haar te zoeken en diezelfde avond zoenden ze. Het is bijna niet te geloven hoe het in deze digitale tijd nog mogelijk is, maar Guido had zijn telefoon niet bij zich. Nummers hebben ze dus nooit kunnen uitwisselen.

Eenmaal terug in Nederland kreeg hij Jacqueline niet uit zijn hoofd. Dit was niet zomaar een vakantieliefde voor Guido, dus besloot hij op onderzoek uit te gaan. Op Facebook was er gelukkig een event aangemaakt van de zeilweek. Guido bekeek alle foto’s, net zolang totdat hij een foto van Jacqueline tegenkwam. Zodra hij haar gevonden had stuurde hij een berichtje naar de Amerikaanse. De lovebirds waren het er allebei over eens: er moest een date komen. En die kwam er.

“Ik heb het vliegtuig naar New York gepakt en daar stond ze mij op te wachten. Onze eerste date was op een boot. We zijn gaan zeilen in Manhattan.” Twee maanden later kwam Jacqueline voor een bezoek naar Amsterdam.

“We waren allebei heel erg verliefd, maar als je op vakantie bent is altijd alles leuk. Dus we moesten kijken hoe het zou zijn als we voor langere tijd samen waren.” Guido besloot om voor drie maanden naar New York te gaan. ,,Daar zag ik ook de kleine dingetjes, hoe ze is als ze net wakker wordt, hoe ze ontbijt maakt, dat soort dingen. Vanaf toen wist ik: we gaan er alles aan doen om bij elkaar te blijven.”

Na drie maanden ging Guido terug naar Nederland om zijn studie af te maken. Guido en Jacqueline behaalden de nodige air miles en vlogen geregeld naar elkaar toe. Hij verbleef meerde malen voor een lange periode in New York en na twee jaar vroeg Guido Jacqueline ten huwelijk. “Ik wist: dit gaat een langer proces worden”, legt hij uit. “Ik wilde haar voor 100 procent de liefde verklaren en zeker weten dat het voor altijd was.”

Er volgde een romantisch huwelijksaanzoek in New York. Daarna moest Guido wederom terug naar Nederland om zijn master af te ronden. Jacqueline kwam een aantal maanden mee en leerde zo ook het Amsterdamse leven van Guido kennen. “Ik vond het heel belangrijk dat zij ook zag waar ik vandaan kwam en dat ze iets van dat leven kon mee krijgen.”

Maar ook aan het Amsterdamse avontuur kwam een einde, want Jacqueline moest terug naar de VS voor haar werk. Er volgde weer een periode van bellen, appen en kaartjes schrijven. “Als je elkaar moet missen, dan merk je sneller wat je aan elkaar hebt. Je leeft in andere tijdszones en dat is toch anders.”

In de tussentijd studeerde Guido af en ging hij aan de slag bij een Nederlandse start-up. De start-up maakte een vliegende start en opende een vestiging in New York. Drie keer raden wie daar aan de slag kon? Sinds april dit jaar woont Guido dan ook definitief in New York, samen met Jacqueline en hun twee katten.

“New York is gewoon een epische stad, ik voel mij hier meer thuis dan in Nederland”, vertelt Guido. “Iedereen is zo gedreven hier, de mensen maken er echt iets van. Ik krijg heel veel energie van de stad!”

“Tuurlijk mis ik mijn vrienden en familie”, vervolgt hij, “maar sommige oude vrienden zie ik nu vaker dan eerst. Ik mag mezelf zo gelukkig prijzen dat ik eens per twee maanden terug naar Nederland kan vliegen voor mijn werk.” Mist hij verder niets aan Nederland? “Ja, in Nederland is bijna alles heel goed geregeld, hier in New York moet je echt keihard werken, anders is het niet vol te houden. Er is geen sociaal vangnet bijvoorbeeld.”

Een verhuizing naar het buitenland is ook een test voor de liefde. Want hoe geweldig New York ook is, een relatie zonder echte liefde is moeilijk vol te houden. “We hebben wel obstakels gehad omdat we allebei van een ander continent komen. Kom je allebei uit Europa, dan gaat het allemaal veel makkelijker. Wij moesten steeds rekening houden met een visum.”

Tips voor mensen die ook een liefde in het buitenland hebben heeft hij wel. “Volg echt je hart. Visualiseer wat je wilt bereiken. Werk samen aan je droom, als je precies weet wat je samen wilt, dan is dat makkelijker te bereiken. Je moet ook goed bespreken wat je van elkaar verwacht, want dan kun je echt samen het avontuur aan gaan.”

Guido is nog steeds heel gelukkig en blij dat hij voor de liefde naar het buitenland is verhuisd. Waar hij zich het meest thuis voelt? “Ik voel me thuis bij mijn vrouw Jacqueline. Het klinkt cliché, maar bij haar voel ik mij echt thuis.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Waanzinnig: “Ik bekeek honderden foto’s op Facebook om haar te vinden”
Sluiten