Wat nou bucket list? Het is tijd voor de f*ck it list!

Redacteur 2 jan 2018 Pranks

Voor je 30e parachutespringen, een derde taal leren, zwemmen met dolfijnen, een tattoo laten zetten en twee maanden backpacken door Australië. Ja allemaal leuk en aardig zo’n Bucket-list, maar het kan ook best onbevredigend werken. Want hoe haalbaar is die lijst en voor wie doe je het? Schrijversduo Jacob & Haver komt met een alternatief, het F*CK-it List Book: heel veel dingen die je vooral niet gedaan moet hebben of juist wel maar die tijd en energie geven!

Iedereen kent het idee van een bucketlist: een wereldreis maken, een fles Sambuca atten, een hond paars verven, dat soort dingen… Maar nu zeggen de mannen Jacob & Haver (van het boek ‘Make That The Cat Wise’) dat het tijd is voor een F*ck it list in plaats van een bucket list.

“Vaak staan er alleen maar onhaalbare dingen op, zoals een wereldreis. Hierdoor kun je nooit iets afstrepen en daardoor krijgt je bucket-list een negatieve lading en krijg je misschien juist alleen maar meer stress.,” zegt Haver aan Metro.

“We moeten tegenwoordig allemaal maar aan het perfecte plaatje voldoen. Sociaal doen, want dat hoort zo. Naar de sportschool, want anders betalen we voor niets. Afvallen, want we willen strakker worden. Appjes beantwoorden, want die blauwe vinkjes he. En carrière maken, want het leven is duur.”

“Zeg eens wat vaker nee tegen dingen die je niet wilt doen (die saaie verjaardag). Dat scheelt je tijd en energie.” Maar met dromen hebben is toch niets mis? Volgens de mannen is dat inderdaad niet erg, maar heeft social media wel een slecht effect op je gedrag. “Misschien wil je parachutespringen omdat je op social media ziet dat iedereen dat doet en wil je ook graag zo’n vette foto, maar heb je eigenlijk hartstikke hoogtevrees. In dat geval zeggen wij: F*CK IT, doe het gewoon lekker niet. Maar eet wel gewoon een hele reep chocolade op als je daar zin hebt.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Wat nou bucket list? Het is tijd voor de f*ck it list!
Sluiten