Images 25 jan 2017 Mark

Wat ze voor deze palmolie doen is echt niet te geloven!

Omwille van een goedkope bakolie die in zowat elke winkel te vinden is, vindt in ’s werelds meest kwetsbare en meest diverse ecosystemen een genocide van primaten en ecologische catastrofe plaats.

Palmolie is goedkoop en komt vaak voor in tal van huishoudelijke producten, maar net als zowat alles dat “goedkoop” is, eist het een vreselijke kost. In landen als Borneo, Sumatra, Indonesië en Maleisië wordt elke minuut regenwouden gekapt voor de aanleg van nog meer palmolieplantages. Deze ontbossing maakt letterlijk een schokkende tempo.

De boeren en bedrijven storen zich niet aan het feit dat ze zo tal van bedreigde diersoorten van de kaart vegen. De werkers krijgen de instructie om alle wilde dieren die ze op hun weg tegenkomen plat te rijden met hun bulldozers.

Doordat bossen plaats moesten ruimen voor plantages is de orang-oetan populatie de afgelopen 20 jaar gedaald met 90 procent. Dat is een hard cijfer om even te laten bezinken. Tegen dit tempo zou de orang-oetan snel kunnen uitsterven.

De jungle die hun thuis is verdwijnt hierdoor steeds sneller! Duizenden dieren worden verminkt door grof geweld, omdat men zo nodig leefgebied moet verwoesten voor palmolie.

Als dit je kwaad maakt, is er iets wat je kunt doen: geen producten meer kopen waar palmolie in verwerkt is. Dit kan de waanzinnig vraag naar dit goedkope product misschien doen kelderen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Wat ze voor deze palmolie doen is echt niet te geloven!
Sluiten