Images 6 okt 2016 Mark

We willen niet vervelend doen, maar: mannen zijn in alles beter dan vrouwen…

Nederlandse mannen zijn beter in rekenen en taal en hebben meer probleemoplossend vermogen dan vrouwen.

mannen

Jullie zien het: het staat in de krant. Deze conclusie komt uit onderzoek van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs en het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt. Een onderzoek dat is gemaakt in opdracht van de ministeries van onderwijs, cultuur en wetenschap, sociale zaken en economische zaken.

Een erg grote dataset werd gebruikt van het Programme for the International Assessment of Adult Competencies van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). Hier werden de kernvaardigheden van andere landen ook onderzocht. Wij zijn natuurlijk geïnteresseerd in Nederland:

Het blijkt dat mannen dus op rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen beter scoren dan vrouwen. En bij rekenen nog eens met een heel groot verschil. Ook in taal zijn mannen aanmerkelijk beter.

Dus ja, vrouwen. We zijn ons ervan bewust dat jullie altijd alles beter denken te lijken weten, maar volgens wetenschappelijk onderzoek hebben wij toch meer recht van spreken. Denk daar de volgende keer maar eens aan als je een discussie voert met je vriendje. Hij heeft waarschijnlijk gelijk!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
We willen niet vervelend doen, maar: mannen zijn in alles beter dan vrouwen…
Sluiten