Nieuws 11 sep 2018 HFMN

Arbeidersvakbond: “vier dagen werken en meer verdienen!”

Dat we vijf dagen per week werken is meer dan normaal, maar daar moet volgens de arbeidersvakbond verandering in komen. Vier dagen werken per week, voor meer geld! Dat klinkt als muziek in onze oren.

Vier dagen werken, meer verdienen!

Vijf dagen per week werken voor een middelmatig salaris? Dat willen we niet meer! En daar is de arbeidersvakbond het hartstikke mee eens. We moeten vier dagen per week werken, voor meer geld! Dat is het bericht wat de bond naar buiten brengt deze week. Het gaat om de Trade Union Congress (TUC) uit het Verenigd Koninkrijk. Volgens deze mensen moet we meer met technologie, als AI, gaan doen. En terecht!

De TUC uit het Verenigd Koninkrijk dient, met deze uitspraken, als perfect voorbeeld voor de rest van Europa. Althans, dat hopen we dan! De bond probeert op deze wijze de werkomstandigheden te verbeteren, want die zijn niet best in het Verenigd Koninkrijk. En ondanks het feit dat we het hier in Nederland ook wel zouden willen, hebben de mensen uit die regio het echt nodig. Maar dan ook echt!

via GIPHY

Werkdruk, overuren, stress

Op de lijst met langste werkuren van Europa, staat het Verenigd Koninkrijk op plekje nummer drie. De werknemers hebben inmiddels 31 miljard pond aan onbetaalde overuren bij elkaar gespaard. En dat is een hoop! Daarnaast zeggen zo’n 5 miljoen mensen meer dan 7 uur per week aan onbetaalde overuren te draaien, MEER DAN 7 UUR PER WEEK! Het is dus niet gek dat deze werkdruk flinke stress met zich meebrengt. Betere afspraken zijn dus van groot belang. Alleen in Griekenland en Oostenrijk is het nóg slechter gesteld.

Maar ook hier in Nederland kunnen we een werkweek van 4 dagen wel waarderen. Moet je nagaan: hetzelfde verdienen, maar drie dagen weekend per week! Misschien als het Verenigd Koninkrijk de eerste stap gaat zetten, dat meer landen gaan volgen. Maar de kans dat Nederland hier gehoor aan gaat geven, zal overigens wel heel klein zijn. Het idee was leuk.

via GIPHY

Genoten van dit artikel? Snappen we! Daarom is dit verhaal ook zeker de moeite waard!

Reageer op artikel:
Arbeidersvakbond: “vier dagen werken en meer verdienen!”
Sluiten