Images 15 okt 2016 Mark

Wet in Indonesië aangenomen die pedofielen kan laten castreren of executeren

In Indonesië zijn wetten aangenomen door het parlement die bepalen dat pedofielen chemisch gecastreerd mogen worden, of zelfs geëxecuteerd.

Mensen die herhaaldelijk in de fout gaan kunnen 20 jaar de cel in, of dus onder een van bovenstaande maatregelen vallen.

Rechters kunnen dus bepalen of pedofielen die mensen ernstig fysiek of psychische schade hebben toegebracht chemisch gecastreerd of ter dood veroordeeld moeten worden.

Het is het eerste land in zuidoost Azië dat chemische castratie als straf heeft ingevoerd. Tot nu toe is dit al het geval in Polen, Rusland en Zuid-Korea.

Deze maatregelen komen kort nadat een 14-jarig meisje in Sumatra is verkracht en vermoord door 12 gasten. Haar lichaam was gevonden in de bossen, vastgebonden en naakt. Zeven tieners van 16 en 17 jaar oud zijn hiervoor in de cel gezet.

Blijkbaar is Indonesië een hotspot voor pedofielen, want sinds 2014 zijn er daar al 100 criminelen gepakt die alleen al vanuit Australië kwamen.

De wet is goed ontvangen bij kinderbeschermingsadvocaten, maar doktoren en mensenrechtenactivisten twijfelen aan de effectiviteit.

De voorzitter van de National Commission for Child Protection zei dat de maatregel een glimlach brengt op de gezichten van kinderen: “Finally those who have fallen victim will get to see their abusers justly punished and those who could be future ­victims are finally protected”.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Wet in Indonesië aangenomen die pedofielen kan laten castreren of executeren
Sluiten