Nieuws 3 aug 2018 Jokertje

Door bier leef je langer en 11 andere redenen om vandaag een pilsje open te trekken

Een koud biertje… je kunt er ons Nederlanders – bij wijze van spreken – voor wakker maken. Zo’n goudgele pretcilinder gaat er eigenlijk altijd wel in. Maar, een enthousiast bierdrinker zal weten: er zijn altijd mensen die zeggen dat je een beetje moet minderen. Tot nu, want er blijkt verdomd veel bewijs te zijn dat biertjes bijzonder goed voor de gezondheid zijn. 

Je leeft langer als je bier drinkt…

Virginia Tech researchers hebben ontdekt dat mensen die frequent bier drinken minder snel dood gaan dan mensen die nooit een druppel aanraken.

Bier helpt met afvallen

Het is misschien niet helemaal de meest gezonde manier om af te vallen. Maar door genoeg Belgisch bier te drinken wordt je dronken én slanker. Het bier geeft je een vol gevoel, maar laat je lichaam wel harder door werken. Win-win dus.

Bier lijkt kanker en hartziekten te helpen verslaan

Als dit voor de volle 100% waar zou zijn, zou iedere patient massaal aan het bier gaan, en wat dat betreft is er medisch nog geen antwoord gegeven op dit gegeven. Maar een feit blijft dat in bier Xanthohumol zit. Dit is een anti-oxidant die kankerverwekkende enzymen blokkeert. Twee glazen bier per dag en de kans op hart- en vaatziekten is 31 procent lager dan bij geheelonthouders, vonden deze fijne Italiaanse onderzoekers uit.

Je wordt er gelukkiger van

Uit onderzoek van New England Journal of Medicine is gebleken dat vrouwen die wel eens een biertje drinken minder snel een mental breakdown hebben op latere leeftijd, dan vrouwen die nooit een drankje nemen. En dat bier gelukkig maakt wisten wij natuurlijk al lang… Is er iets mooiers dan met vrienden in de kroeg een pilsje drinken?!

De bierbuik is onzin

Onderzoekers schrijven dat, hoewel mensen dat altijd denken, de bierbuik helemaal niet te wijten is aan de biertjes. Er blijkt helemaal geen link te zijn tussen het overgewicht en het biergebruik, waarschijnlijk zijn het eerder de snacks die bij de borrel komen waar dat buikje van komt…

Het is goed voor de huid

Er zit ferulinezuur in bier en dat zorgt ervoor dat je huid herstelt nadat het (te veel) zon heeft gehad. Na het zonnen altijd zuipen dus!

Bier is goed voor de lijn

Mensen hebben het altijd over een aantal boterhammen per biertje, maar er blijken in een biertje zelfs minder calorieën te zitten dan in een goed glas sinaasappel of melk. Ai. In een fluitje zit maar iets meer dan een theelepel suiker. In een blikje cola zitten zeven theelepels suiker.

Hop behoedt je voor Alzheimer en Dementie

Hoewel je misschien soms de avond ervoor niet helemaal kan herinneren werkt bier wel degelijk tegen aandoeningen als Alzheimer. Het stofje Xanthohumol, wederom, kan je brein beschermen tegen Alzheimer en Parkinson. Hoe meer alcohol, hoe meer xanthohumol, dus speciaalbiertjes zijn nog beter dan gewoon pils!

Bier zit vol met vitaminen en is goed voor de weerstand

Dr Stephan Domenig, medisch directeur van het Health Centre in Oostenrijk, zegt dat er genoeg goede voedingsstoffen in bier zitten. Andere wetenschappers weten nog niet hoe het kan, maar apen die bij een proef een mengsel met vier procent alcohol voorgeschoteld kregen, maakten beduidend meer antistoffen tegen ziektes aan dan apen die gewoon water kregen.

Bier zorgt voor sterkere botten

Wat nou melk zorgt voor sterke botten?! Door de siliconen in bier worden je botten versterkt. Dit wordt overigens wel pas geactiveerd vanaf 2 glazen…

Zoek je nog meer redenen om een pilsje open te trekken? Een onderzoek, gedaan door Chapman University, heeft bewezen dat mensen met ‘een bierbuik’ (gemeten aan de hand van hun BMI) het meeste aantal sekspartners (8) hebben ten opzichte van ‘normaalgewichten’ (6). Ook zorgt het drinken van bier dat je beter in bed bent! Hoewel de onderzoeken wetenschappelijk onderbouwd zijn, nemen we de uitkomsten natuurlijk wel met een korreltje zout (en een tequila ernaast). Dat zou jij ook moeten doen. Proost!

Reageer op artikel:
Door bier leef je langer en 11 andere redenen om vandaag een pilsje open te trekken
Sluiten