Pranks 17 dec 2017 Redacteur

Wetenschappers bevestigen dat ‘selfi-tis’ bestaat. Wie van je vrienden lijdt hieraan?

Nu hebben psychologen gewaarschuwd dat ‘selfi-tis’ een echte mentale toestand is en dat mensen die voortdurend foto’s van zichzelf op sociale media moeten delen, misschien hulp nodig hebben.

Onderzoekers van de Nottingham Trent University en de Thiagarajar School of Management in India hebben zelfs een schaal ontwikkeld om de ernst van elk geval te beoordelen, net als bij andere aandoeningen zoals angst en depressie.

Dr. Mark Griffiths, een professor in gedragsverslaving op de afdeling Psychologie van Nottingham Trent, zei: “Een paar jaar geleden verschenen er verhalen in de media waarin werd beweerd dat de aandoening van zelfontsteking door de American Psychiatric Association als een psychische stoornis zou worden geclassificeerd.

“Hoewel het verhaal werd onthuld als een hoax, betekende dit niet dat de conditie van selfitis niet bestond. We hebben het bestaan ervan weten te bevestigen en hebben de eerste Selfitis-gedragsschaal ter wereld ontwikkeld om de toestand te beoordelen.”

Wie van jouw vrienden lijdt aan selfitis??

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Wetenschappers bevestigen dat ‘selfi-tis’ bestaat. Wie van je vrienden lijdt hieraan?
Sluiten