Nieuws 25 jul 2018 Jokertje

12 redenen waarom whisky drinken ontzettend gezond is

Wie aan whisky denkt ziet waarschijnlijk treurige scènes uit Mad Men, of een robuuste cowboy die moeilijk kijkend een shot neemt aan de bar van een saloon. Misschien heb je zelf wel een haat-liefde verhouding met het drankje. Ondanks dat alcohol niet echt bekend staat als *goed voor je*, heeft whisky een heleboel gezondheidsvoordelen. Wij zetten ze even voor je op een rijtje. 

Calorieëntellers opgelet! Drink je whisky dan krijg je slechts 86 kcal per 35 ml binnen. Een flesje bier zit al op 139 kcal en een wijntje op 123kcal. Je wordt er dus simpelweg minder dik van. Daaaaag bierbuik!

Ook bevat het drankje veel minder suikers dan bovenstaande drankjes; goed voor de buik, goed voor de tanden.

Ook bevat whisky veel minder suikers dan bovenstaande drankjes

Bron: Media.tumblr.com

Whiskey verlaagt de kans op bloedproppen. Waarom? Het verdunt je bloed waardoor het beter gaat stromen. Met andere woorden: heb je last van koude handen of een hoge bloeddruk? Neem dan een lekker glaasje!

5 Het vermindert het risico op een beroerte. Door de antioxidanten (zoals ellaginezuur) in de drank is de kans dat slecht cholesterol zich gaat nestelen in de bloedvaten minder aanwezig.

Het verlaagt je cholesterol

Een flink glas weet wel raad met stressgevoelens

Het houdt het brein actief en jong

Daarnaast is het een fantastisch digestief. Eten wordt door het lichaam omgezet in energie. Energie hebben we nodig om te kunnen leven. Je spijsvertering speelt daarin een belangrijke rol. Whisky helpt bijvoorbeeld te ontspannen en dat heeft ook effect op de spijsvertering.

10 Bovendien houdt het je bloedsuiker op peil. Snelle koolhydraten verhogen je bloedsuiker. Dit heeft allerlei negatieve effecten op je gezondheid. Alcohol zit over het algemeen boordevol zitten met dit spul. Het goede nieuws: whisky bevat 0,0 koolhydraten.

Whisky houdt je bloedsuiker op peil

Bron: Media.tumblr.com

En heb je al ooit whisky gedronken terwijl je keelpijn hebt?

Bron: Media.tumblr.com

12 Kortom: door whisky te drinken leef je langer!

Toevallig meer fan van andere soorten alcohol, zoals bijvoorbeeld gin? Ook goed nieuws voor jou. Het blijkt namelijk dat ook gin tonics heel goed zijn voor je gezondheid!

Reageer op artikel:
12 redenen waarom whisky drinken ontzettend gezond is
Sluiten