Images 9 sep 2016 Mark

Wist je dat vrouwen net zo lang naar borsten staren als mannen?

We kennen de beschuldiging allemaal: “kijk je nou weer naar m’n borsten?” Tenminste, een beetje man heeft dit weleens naar z’n hoofd geslingerd gekregen.

1

Leuk nieuws: uit onderzoek blijkt dat dit ‘vulgaire’ gedrag niet alleen bij mannen plaatsvindt, maar bij vrouwen net zo! Het wetenschappelijke tijdschrift Sex Roles heeft namelijk laten zien dat vrouwen minstens net zo lang naar de borsten van andere vrouwen staren als mannen.

Een Eye Tracking-systeem werd toegepast op 65 mannen en vrouwen die alles in beeld brachten wat deze mensen deden. Ze kregen foto’s van 10 vrouwen in verschillende vormen en maten te zien: grote borsten, kleine borsten, strak t-shirt, los t-shirt, noem maar op… De groep werd in tweeën verdeeld en de eerste groep moest in 5 seconden een oordeel geven over hoe de vrouwen eruit zagen, terwijl de tweede groep iets moest zeggen over hun persoonlijkheid.

2

Het resultaat was dat de bevindingen bij mannen en vrouwen vergelijkbaar waren. Het gezichtsveld dwaalde al heel snel van het gezicht af naar beneden. Het is wel zo dat de mannen iets sneller het decolleté van de vrouw opzochten, maar dat was niet overdreven snel.

Mannen vonden vrouwen met het ideale figuur (universeel gezien het zandlopermodel) ook een betere persoonlijkheid hebben. Dat vonden de vrouwen niet.

3

Om een lang verhaal kort te maken: vrouwen zijn net zulke perverts als mannen!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Wist je dat vrouwen net zo lang naar borsten staren als mannen?
Sluiten