Pranks 8 jan 2018 Redacteur

Wisten jullie, vegetariërs, dat planten zichzelf horen als ze worden opgegeten?

Slecht nieuws voor vegetariërs en veganisten, omdat wetenschappers net hebben ontdekt dat planten zichzelf kunnen ‘horen’ dat ze worden opgegeten.

Onderzoekers van de University of Missouri ontdekten dat planten geluiden in de buurt kunnen identificeren – inclusief de geluiden die worden gemaakt wanneer mensen eten – en reageren daarop.

Het idee dat planten op geluid kunnen reageren, bestaat al een tijdje. Sommige tuinders beweren dat het spelen van muziek voor hun planten hen helpt groeien en onze eerste in de rij op de troon, Prins Charles, eens zei: “Ik kom gewoon om met te praten de planten, echt – heel belangrijk om met ze te praten, ze reageren. ”

Heidi Appel, senior onderzoeker in de afdeling Plantenwetenschappen van het College van Landbouw, Voedsel en Natuurlijke Hulpbronnen en het Bond Life Sciences Centre van MU, zei echter dat deze nieuwe studie ‘het eerste voorbeeld is van hoe planten reageren op een ecologisch relevant onderzoek’. trillingen.’

Ze vertelde de Daily Mail: “We ontdekten dat” voedingsvibraties “signaalveranderingen in het metabolisme van de plantencellen veroorzaakten, en creëerden meer defensieve chemicaliën die aanvallen van rupsen kunnen afweren.”

De studie plaatste rupsen op kleine planten genaamd Arabidopsis en gebruikte toen een laser en een stuk reflecterend materiaal om de beweging van het blad te meten in reactie op de kauwende rups. Ze speelden de opnames van de rupsen die de vibraties voedden af ​​op een set planten en zwijgen een ander. Later, toen de rupsen opnieuw werden geplaatst op beide sets planten om te voeden, bleek dat de planten die waren gedwongen te luisteren naar het geluid van het eten van rupsen nu meer mosterdolie produceerden, een chemische stof die de insecten niet hebben meestal graag.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Wisten jullie, vegetariërs, dat planten zichzelf horen als ze worden opgegeten?
Sluiten