Pranks 10 mrt 2018 Redacteur

YouTube-ster krijgt online kritiek voor het geven van een veganistisch dieet aan haar ‘vos’

Veganistische dierenrechtenactivist en YouTuber Sonia Sae krijgt online kritiek voor het houden van haar huisdier, een vos genaamd Jumanji, op een veganistisch dieet.

Vossen eten vlees in het wild, maar ze voedt het vlees zonder kattenvoer. Sommige mensen beweren dat dit voor Jumanji allerlei gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Sae heeft veel van de geclaimde gezondheidsproblemen verklaard en benadrukt dat Jumanji het goed doet. Maar dat heeft sommige betrokken mensen niet online gestopt, die beweren dat de politie onderzoek doet.

In een openbare post zei een Facebook-gebruiker: “Onlangs werd ook ontdekt dat Jumanji al gedeeltelijk blind is, ongetwijfeld vanwege het tekort aan taurine uit zijn dieet met vegan kattenvoer.

“Hij ervaart haaruitval (wat volgens haar een allergie is), lijkt te licht en uit de video’s die vorige week op haar instagram werden gegeven, is hij ook lethargisch voor een fennec.”

De gebruiker vervolgde: “[Sae] beweert ook dat hij zijn winter- en zomerjassen afwerpt … Fennec-vossen zijn een woestijnwonend dier en hebben geen seizoensgebonden jassen die ze ‘vergoten’ … Ondertussen is haarverlies een veel voorkomend symptoom van ondervoeding.

“Sonia heeft geweigerd te luisteren naar deskundigen die allemaal ontzet zijn over haar behandeling van Jumanji en contact met haar hebben opgenomen over de gezondheid van haar fennec-vos, waaronder enkele heiligdommen, vossenreddingen en exotische dierenartsen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
YouTube-ster krijgt online kritiek voor het geven van een veganistisch dieet aan haar ‘vos’
Sluiten