Nieuws 26 jul 2018 Jokertje

Zeurende moeders krijgen succesvollere kinderen

Baalde jij vroeger ook altijd dat jouw moeder alleen maar kon zeuren? Kamer opruimen, vroeg thuis zijn, ga eens van de computer en WANNEER DOE JE NU IN HEMELSNAAM JE HUISWERK?! Misschien moeten we toch maar blij zijn met een strenge opvoeding… Nieuw onderzoek toont aan dat dochters van zeurende moeders een grotere kans hebben om succesvol te worden in het leven!

Minder tienerzwangerschappen

In de periode 2010-2017 observeerde Britse onderzoekers 15.500 meisjes van 13 en 14. Dit onderzoek toonde aan dat het stellen van hoge standaarden de kans op tienerzwangerschappen onder deze jonge meiden reduceert. Vervolgens vermindert het ook alle andere nadelige gevolgen van tienerzwangerschappen. Het behalen van je diploma wordt bijvoorbeeld vele malen lastiger op het moment dat je een kind hebt.

Minder werkloosheid

Meisjes waar vaak tegen gezeurd wordt hebben bovendien een hoger kans om door te studeren na de middelbare school en hebben een lagere kans om werkloos te worden. Onderzoeker Ericka Rascon-Ramirez zegt, “Het maakt niet uit hoe hard we de aanbevelingen van onze ouders proberen te vermijden, het lukt ze toch altijd om deze keuzes te beïnvloeden. In het bijzonder de keuzes die we erg persoonlijk vinden.”

Zeurende moeders

Kortom, heb jij vroeger veel geklaagd over je zeurende moeder? Dan verdient ze dus de nodige excuses!

Reageer op artikel:
Zeurende moeders krijgen succesvollere kinderen
Sluiten