Pranks 25 okt 2017 Redacteur

Zo zit het officieel met rookpauzes op werk!

Niets stimuleert passieve agressiviteit in het kantoor zo goed als een gesprek over rookpauzes – en of mensen deze wel of niet zouden en mogen nemen.

Rokers zullen beweren dat het hun recht is om een paar keer vijf minuten buiten te staangedurende de dag om een snelle peuk er doorheen te jagen, terwijl niet-rokers zeggen dat het onredelijk is dat zij niet dezelfde pauzes krijgen.

Maar wie heeft eigenlijk gelijk en hoeveel rookpauzes, heb je wettelijk op recht op?

Wat de wet betreft is er slecht nieuws voor rokers. Er is geen wettelijk recht op een rookpauze, dus als je baas nee zegt, dan heb je simpelweg pech.

MAAR. Als werknemer ben je wettelijk verplicht om tenminste 20 minuten pauze te nemen voor elke gewerkte 6 uur. Hoe je dit gebruikt, is aan jou! Of je je rustpauze gebruikt voor lunch, om wat thee te pakken, of dus als rookpauze, is helemaal aan jou.

Je werkgever is alleen niet verplicht om je door te betalen voor deze tijd, maar dat staat waarschijnlijk al in je arbeidsvoorwaarden.

In principe heb je dus 4x 5 minuten rookpauze te goed, pér 6 uur. Maar dan eet je je lunch wel achter je bureau… Wat vinden jullie hiervan? Iedereen pauze, of niemand pauze?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Zo zit het officieel met rookpauzes op werk!
Sluiten