Video 27 nov 2017 john de jong

Zwarte pieten terroriseren Sylvana Simons. Dit gaat toch wel te ver.. Dit moet je even zien:

Tegenstanders van het uiterlijk van Zwarte Piet willen een discussie in Nederland of Zwarte Piet racistisch is of niet en die is dit jaar heftiger dan ooit. Sterker nog, de discussie slaat een klein beetje de verkeerde naar de verkeerde kant, want nog nooit stonden donkere mensen die zelf nog nooit geketend waren op een VOC schip en blanke mensen die nog nooit zelf aan het roer hebben gestaan op een VOC schip zo lijnrecht tegenover elkaar.

Vorige week tijdens de intocht in Friesland werd het al hard gespeeld door bussen met demonstranten klem te rijden en te laten stoppen op de A7. En een aantal mensen van de Zwarte Pieten Actiegroep zijn nu wel duidelijk een stapje te ver gegaan, want deze Pieten waren naar het huis gegaan van Sylvana Simons.

Simons was op het moment zelf niet thuis, maar de vier personen hebben hun actie gefilmd en online gezet. Sylvana Simons heeft inmiddels aangifte gedaan om deze Zwarte Piet-actie. Ook is een groep actievoerders donderdag verkleed als Zwarte Piet een basisschool in Utrecht binnengedrongen die Zwarte Piet heeft afgeschaft.

Een tiental actievoerders kwamen onaangekondigd, verkleed als Zwarte Piet, klaslokalen binnen en deelden pepernoten en stickers uit. Leerkrachten zetten de demonstranten de school weer uit. Een aantal demonstranten reageerde op het verzoek te vertrekken met vervelende opmerkingen zoals “Ga terug naar je eigen land” tegen de leerkrachten. Gezellig zo’n kinderfeestje anno 2017 in Nederland…

Hieronder zie je een video waarbij Sylvana Simons op nationaal tv uitlegt wat er precies gebeurt is en wat haar reactie en maatregelen hierop zijn. Wat vind jij van de video? Laat het weten in de reacties!

 

 

Reageer op artikel:
Zwarte pieten terroriseren Sylvana Simons. Dit gaat toch wel te ver.. Dit moet je even zien:
Sluiten